Síň slávy 2018: Zbyněk Netopil (rafting)

 

zbyněk netopil

Jméno: Zbyněk Netopil
Sportovní odvětví: rafting, cyklistika, turistika

Zbyněk Netopil se věnoval řadě sportů, nejvíce se ale prosadil v kanoistice a raftingu. Za svůj život sjel téměř 500 řek, některé z nich jako vůbec první v historii. V kanoistice byl opakovaně mistrem republiky. Na raftu získal ve všech disciplínách téměř 160 domácích titulů, osmadvacetkrát vyhrál „Evropu“ a osmnáctkrát se stal světovým šampionem.

Věnoval se také výchově nových talentů a trénování všech věkových kategorií svých následovníků. Jeho svěřenci dosáhli na světových závodech rovněž několika prvenství. V minulosti pracoval také ve sportovní komisi města Prostějova.

Síň slávy 2018: František Slavotínek (atletika)

františek slavotínek

Jméno: František Slavotínek
Sportovní odvětví: atletika

Františka Slavotínka přivedly ke sportu školní závody. Členem prostějovského oddílu byl od roku 1963, během kariéry ale nastupoval také za Duklu Praha a TRřinecké železárny. V roce 19639 se stal mistrem republiky a závodil na evropském šampionátu v Helsinkách.

V 90. letech se vrátil do Prostějova a učil na dnešní ZŠ Jana Želzného, tehdy ZŠ sídliště Svobody. Tam 15 let učil tělesnou výchovu a vedl žáky sportovních tříd atletiky.

Share This